2011 m. kovo 12 d.

Kovo 11-osios minėjimas kurorte

Visa Lietuva šiandien mini 21- ąsias nepriklausomybės metines. Ne išimtis ir Druskininkai. Kas norėjo, rytinėse mišiose galėjo pasimelst už Tėvynę, kam tokio poreikio nebuvo, miesto gyventojai buvo kviečiami į akciją pavadinimu "Atgimimo medžių alėja", pramogų aikštėje.

Nors į renginį truputį vėlavau, bet nei kiek nesigraužiu. Kasmet tenka girdėti tas pačias kalbas, jų įžangas, skiriasi tik veidai arba miestai, na dar renginio pavadinimas.

Eidamas galvojau apie pavadinimą. Tikėjausi medžių sodinimo ar kažko panašaus, bet vydamas naivumą įtikinėjau save, jog žemė dar įšalus.

Viskas vyko daug paprasčiau nei maniau. Įvairios miesto mokymo, gydymo įstaigos ir kitos organizacijos buvo papuošusios po medelį - iš viso 21 medelis. Renginio eigoje visi pristatė savo medelius, papasakodami, kodėl juos taip puošė. Pertraukėlių metu koncertavo jaunieji Druskininkų atlikėjai.

Kadangi pūtė stiprus vėjas ir buvo vėsoka ne tik man, besišildančiam saulytėje, į sceną minios išjudinti išėjo M.Suraučius. Po to sekė J.Lapatinsko pasirodymas. Bendras himnas ir namo. Ramiai, tvarkingai - kaip pridera  kurortui.

 Kovo 11-osios minėjimo pradžia.











 "Atgimimo" vid. mokyklos choras, vadovaujamas R.Balkaitienės.

"Ryto" gimnazijos abiturientai.








Vienas iš akcijos medelių.










M.Suraučius išjudina žiūrovus bei dalyvius.








J.Lapatinskas.








Atliekamas Druskininkų miesto himnas.








Atgimimo medelių alėja.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą