2011 m. kovo 10 d.

Piketas prie Druskininkų savivaldybės.

Šiandien prie Druskininkų savivaldybės įvyko pirmasis profsąjungos "Solidarumas" piketas dėl "Atgimimo" vid. mokyklos likimo. Nepamenu, kada paskutinį kartą Druskininkuose buvo toks įvykis. Kova dėl mokyklos trunka jau kelis metus, vietinėje žiniasklaidoje eskaluojamas tiek teigiamai tiek neigiamai. Problemos pagrindą sudaro tai, jog norima paversti "Atgimimo" vid. mokyklą pagrindine mokykla, taip papildant gimnazijos mokinių skaičių.


Atrodo viskas paprasta ir aišku, bet eiliniai miesto gyventojai nelabai gaudosi situacijoje, nes skaito vietinį skaitalą, kuriame informacija dažnai atitrūkus nuo realybės, todėl nežino kuo tikėti. Jeigu bus reorganizuota ši mokykla, ateities kartoms teks rinktis arba "Ryto" gimnaziją arba Merkinės, Alytaus, Veisiejų ir dar kitų miestų, kuriuose yra vidurinė, mokyklas. Kelias paprastas. Neatitiksi gimnazijos standartų, pirmyn "amatūškėn" arba kraustykis į kitą miestą ar miestelį. Alternatyvos gimnazijai nebelieka.

Pasak profsąjungos "Solidarumas" yra pateikti keturi prašymai Druskininkų miesto merui:

1. Atsižvelgiant į pakankamą mokinių skaičių, nuo 2011 metų rugsėjo 1 dienos „Atgimimo“ vidurinėje mokykloje leisti formuoti vienuoliktas klases.

2. “Atgimimo” vidurinei 2012 metais leisti akredituoti vidurinio ugdymo programą.

3. Druskininkų savivaldybėje turi išlikti daugiau negu viena mokykla, teikianti vidurinį išsilavinimą ir suteikianti tėvams ir vaikams pasirinkimo galimybę.

4. Remiantis eilę metų mokykloje formuojamomis sustiprintomis sportinėmis klasėmis ir aukštais mokinių sportiniais pasiekimais, suteikti galimybę mokyklai išlikti sportinės ir sveikatinimo pakraipos vidurine mokykla.

Nuėjau šiandien palaikyti žmonių, kurie bent stengiasi, o ne inkščia pirma proga dėl didelių kainų už šildymą. Taip pat pamąstau ir apie ateitį, galbūt aš ir mano vaikai susidurs su šia problema. Manau dabar puikus metas pajudinti viską. Ilgai pikete nebuvau, bet įspūdis gan neblogas.

Tik nuėjus pastebėjau gerai žinomą miesto bendruomenei mokytoją S.Lukošiūną, kuris manau tikrai žino, ką kalba, yra užsitarnavęs didelę pagarbą iš būrio mokinių, kuriuos mokė ir ne tik. Be rimtos priežasties į tai nesiveltų.

Didžiai nuostabai mūsų miesto pareigūnai randa būdų bent mane nustebinti. Stovi priešais piketuotojus autobusiukas. Jame sėdi prevencinio skyriaus (berods) viršininkas, išvakarėse dėliojęs sakinius vietinėje DRT TV laidoje apie nusikalstamumą kurorte, ir dar pora vyrų. Stebi tarsi būtų susirinkus minia agresyviai nusiteikusių "pacanų". Tolumoje dar vienas policijos automobilis. Keisčiausia ir juokingiausia buvo tada, kai prasidarę langą pradėjo filmuot. Tai ką veikia tuo metų miesto kameros, išgirtos sugebėjimu pritraukti musės š.... ant kaimyno palangės, nežiūrint į tai mašinos vistiek apvagiamos tiek Ateities tiek Vytauto gatvėse (po viena iš kamerų stovėjo piketuotojai). Bet čia jau kita kalba.

Įdomu kaip viskas vystėsi toliau, vietinė žiniasklaida turbūt parašys tik po savaitės, jeigu iš viso parašys. Galiu tik pasidžiaugti, kad mūsų mieste yra blaiviai mąstančių žmonių ir jaunimo. Pastarasis mano žiniomis per vėlai sužinojo, jei ne pamokos, tikiu, kad būtume sulaukę minios jaunų žmonių, kuris geriau žino, ko nori ir kas jam geriau. O apie visą šitą tvarką, manau, kad geriausia reorganizacija - demografija.

Profsąjungos "Solidarumas" piketuotojai prie Druskininkų
savivaldybės.







Pareigūnų kortežas stebi piketą.

2 komentarai: