2011 m. rugsėjo 4 d.

Pasaulio jaunimo dienos 2011 Madride


Prabėgo daugiau nei savaitė, kai grįžau iš pasaulio jaunimo dienų, kurios vyko Madride, Ispanijoje. Per šią savaitę pailsėjau, atsigavau ir apmąsčiau tai, ką teko patirti ir pamatyti jose bei skubu pasidalinti savo patirtimi su jumis.




Mūsų grupė savo kelionę į Ispaniją pradėjo rugpjūčio 7 d. nuo Aušros vartų koplyčios. Kelionę organizavo Vilniaus arkivyskupijos jaunimo centras ( www.vajc.lt ). Iš Vilniaus pajudėjo 3 autobusai: geltonas, žalias ir raudonas. Žinoma, realios autobusų spalvos truputį skyrėsi nuo išvardintų :D Visų smulkmenų neminėsiu per kur keliavome ir ką aplankėme - pagrindinis akcentas ir tikslas jaunimo dienos.

Nukeliavę į Ispaniją, kelias dienas ruošėmės vyskupijose, kad "apšilę" pajudėtume į Madridą tinkamai nusiteikę.


 Mišias aukojo vietos vyskupas.
Kelių šalių piligrimai, kurie ruošėsi Soria vyskupijoje.









Po kelių dienų praleistų vyskupijose, pajudėjome į Madridą. Madride prasidėjo pats įdomumas: lietuviškos katechezės, šv.mišios bei įvairūs renginiai visame mieste skirti piligrimams ir ne tik. Žinoma, visi laukėme popiežiaus atvykimo bei mišių.

Didelį įspūdį paliko lietuviškos katechezės ir mišios, kurias vedė ir aukojo kun.Gintaras Grušas ir vyskupas Arūnas Poniškaitis bei daugybė kitų kunigų. Katechezėse ir mišiose dalyvaudavo apie pusantro tūkstančio jaunimo iš įvairių Lietuvos kampelių, susirinkę bendrai maldai ir Viešpaties šlovinimui Šv. Kristinos parapijoje Madride.


Šv.Mišios lietuvių kalba Madride Šv.Kristinos parapijoje.




Katechezę veda vyskupas Arūnas Poniškaitis.











Renginyje dalyvavo apie milijonas jaunų žmonių. Pasaulio jaunimo dienų kulminacija naktinė vigilija ir Šv.Mišios, kurias aukojo popiežius. Vigilija buvo puikus tikėjimo liudijimas. Visas jaunimas susirinko aerodrome, kuriame kiekvienai grupei skirta vieta. Kaip jau minėjau, vienoje vietoje susirinko apie milijonas dalyvių. Tolumoje matėsi kaip kaupiasi debesys. Buvo aišku, jog lis. Prasidėjus vigilijai, dangus aptemo, pakilo vėjas, pradėjo žaibuoti ir žinoma driokstelėjo lietus. Išsijungė ekranai, kurie rodė tiesioginę transliaciją, po kurio laiko dingo garsas. Vėjas vis stiprėjo, o žmonės stovėjo atvirame lauke - aerodrome - milijonas jaunimo. Ir kaip keista buvo girdėti tolumoje giesmes, stebėti žmones, kurie stovi susispietę grupėmis ir užsidengę kažkokiais polietileno gabalais - niekas niekur nebėgo slėptis, visi laukė...laukė, kol praeis audra. Audrai tik prasidėjus keletas iš mūsų pamatėme skrendantį balandį virš žmonių galvų...

Kadangi visko išpasakoti nelabai pavyks, patirtimi ir įspūdžiais pasidalinsiu kituose įrašuose.


Jaunimas renkasi į aerodromą vigilijai ir sekamdienio Šv.Mišioms.








Audros debesys kaupiasi virš piligrimų.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą