2011 m. vasario 14 d.

M.K.Čiurliono muziejaus problema Druskininkuose.

Kas skaitėt, o kas ir ne. Todėl priminsiu apie ką buvo kalba. Viskas prasidėjo dėl turistų ir šiaip meno žmonių nepasitenkinimo kaip tvarkomas M.K.Čiurliono muziejus Druskininkuose.
Muziejus stovi pačiame Druskininkų centre, viena iš žymiausiu vietų mieste, kurią verta aplankyti, prieš nusiplaunant kelio dulkes vandens parke. Šioks toks kultūrinimosi objektas mieste.

Pastatai paprasti: prieš metus pakeisti stogai (dėl kurio kokybės buvo diskutuojama), emaliniai dažai bebaigią nusilupti nuo sienų, tie patys langai per kuriuos žiemą pučia vėjas tarsi jų nebūtų - žinoma, tai autentika. Autentika, už kurią atsakingas M.K.Čiurlionio muziejus Kaune - Druskininkuose tik "filialas".

Kilus visuomenės, gidų, ir šiaip neturinčių ką veikt bruzdesiui, mūsų gerbiamas meras ištarė tokią frazę: "...kol muziejaus nebus pavaldus savivaldybės žinion, mes nieko nedarysime...". Perskaitęs straipsnį Lietuvos ryte, net žagtelėjau, visko mačiau, bet kad pats meras taip...trūksta žodžių... Gatvių remontams pinigų yra, kad su "nuliova" LSA Audi galėtų ramiai važinėt, o muziejui ir bibliotekos užbaigimui pinigų nerasta.

Tikiuosi muziejaus neperleis Druskininkų savivaldybės žinion, nes tuomet turėsim dar vieną vandens parką arba daugiaaukštę automobilių stovėjimo aikštelę.

Manau miesto garbės reikalas tokį objektą neprašytiems tvarkyti ir be jokių principinių kovų, kas kam priklauso ar ne. Pagal merą, juk norim didesnio turistų srauto, tai gal reikia ne viešbučius statyti, oro uostą tvarkyti o atnaujinti lankomiausias vietas, kad žmonės turėtų, kur atvykti. Bet gaila, tokiu posakiu meras parodė šį bei tą apie save, manau patys supratot...

Keletas nuorodų:
1. Apipelijęs M.K.Čiurlionio atminimas.
2. Čiurlionio muziejus neremontuotas 45 metus.
3. Muziejų gelbės jubiliejus.

Ir toliau savivaldybė rodo savo vaikiškus principus. Prieš porą savaičių įkastas stulpas, nuotrauka žemiau.




















Užrašas ant stulpelio: "Už M.K.Čiurlionio muziejų atsakinga LR Kultūros ministerija - Kauno M.K.Čiurlionio muziejus".

Vertinkit patys. Keletas nuotraukų žemiau.











 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą