2011 m. vasario 2 d.

Mokyklų reforma.

Įrašas apie Druskininkus.

Šią savaitę garsiai nuskambėjo visoje savivaldybėje  vienos iš mokyklos direktorių sukurtas laiškas, kurį nuolankiai pritardami pasirašė pulkas nekaltų avinėlių - mokytojų. Iš vienos pusės - juokas ima, bet geriau pagalvojus liūdna pasidaro.

Laiškas buvo skirtas priminti apie "Atgimimo" vid. m-klą , kuri dar priešinasi mokyklos pertvarkai, padarant ją dešimtmete, kad užtektų vaikučių gimnazijai, iš kurios tik pavadinimas GIMNAZIJA ir teliko.

Aš turiu dvi versijas:
1. Kad mokyklos direktorė turi gerą "stogą" todėl vilkinama pertvarka.
2. Mokyklos vadovybė ir mokytojai puikiai priešinasi tokiai tvarkai ir kaip tikra bendruomenė rodo pavyzdį miestelėnams, mokyklų bendruomenėms, kurios jau dabar yra suskaldžiusios ir gerklę perkastų dėl krepšelių.

Šiuo momentu yra tik "spardymas" besipriešinančios mokyklos (Atgimimo). Kodėl kitos mokyklos taip naiviai viskuo tikėjo ir nesipriešinusios kėlėsi į kitas patalpas, mokiniai buvo suglumę nauju važinėjimu į kitą miesto pusę, kodėl tėvai sėdėjo ir tylėjo.

Visi kalbėjo, bet niekas nė cypt, saugojo darbo vietas? O dabar turim tokį purvyną kaip kad remontuojamose gatvėse. Ir gal pagaliau metas visiems susiimti ir pagalvoti, kas geriau mūsų vaikams, o ne kad kokia 60 - metė mokytoja išsaugotų darbo vietą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą