2010 m. spalio 24 d.

Google sketchup - dwg plano įkėlimas, sienų iškėlimas.

Po kelių mėnesių pertraukos prisėdau prie Google Sketchup. Tiesą sakant, kai įsijungiau, reikėjo laiko prisimint, bet tai ilgai netruko :D Užduotis buvo tokia: puslapiui apartments-druskininkai.eu , kurį prižiūriu, iš plano (Autocad'inio) padaryt 3D vaizdą iš viršaus, tuo pačiu sugalvojau ir paprastą pamokėlę padaryt. Bedarydamas suvokiau, kad užsiimu beprasmiu darbu, nes nuotraukose puikiai matosi, kas yra planuose. Bet sienų iškėlimo pamoką parašysiu, gal kas nors susidomės ;) P.S. Su šia programa padariau savo diplominį darbą.
Pradedam!!! Atsidariau Autocad'ą, pasibraižiau paprastą planelį su sienom ir baldais.








Išsisaugojau kaip .dwg failą, bet būtinai išsaugoti kaip 2004 metų .dwg failą. Naujesnių versijų gali neatidaryti Google Sketchup.

Atsidarome Sketchup'ą ir spaudžiame FILE > IMPORT, OPTIONS nustatome matmenis (mano brėžinys braižytas milimetrais, aš nustačiau, kad įkeltų milimetrais, taip išlaikiau tinkamą mastelį) ir spaudžiu OK. Matome tokį vaizdą.







Dabar paimu pieštuką ir apvedžioju plano formą arba su RECTANGLE įrankiu kvadratais (įrankiai pažymėti ekrano nuotraukoje) apvedžioju planą štai taip:







Kai planas visiškai pilkas, ištrinu nereikalingas linijas, imu tuos pačius įrankius ir vedžioju sienas, ne visas, kaip pavyzdys žemiau paveiksliukas. Aš vedžioju pieštuku tam tikrą sienos dalį.







Kai apvedžioju, paimu PUSH/PULL įrankį, su juo galim įstumti nišą sienoje, daryti langų angas, iškelti koloną ir t.t. ir t.t. Užvedus įrankį ant apvedžiotos sienos dalies, siena turi būti tokia (kai užvedat įrankį):







Paspauskit ant sienos, suveskit pvz.2700 (sienos aukštis) ir ENTER. Rezultatą gausit štai tokį:







Taip darom su visom sienom, kurias norime iškelti. Dar pasikoreguojam durų, langų angas, jeigu esmę supratot, toliau bus juokai ;D kam kas neaišku, rašykit, klauskit - atsakysiu ;) Iškėlęs sienas gavau tokį vaizdą:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą