2010 m. rugsėjo 5 d.

Grybai.

Manau dažnas lietuvis žino šį posakį:jei ne grybai ir ne uogos dzūkų mergos būtų nuogos.Taigi aš kaip tikras ir natūralus dzūkas be jokių priemaišų,papasakosiu apie pirmąjį grybavimą šiais metais.


Kaip ir dera grybautojui, kėliausi "anksti" 7 h ryte, isimečiau į skrandį keletą sumuštinių ir viską užpylęs kava, kad neužmigčiau, pasigalandęs peilį, išvažavau į netoliese esantį mišką. Miške buvau 8 val. ryto. Kai tik išlipau iš mašinos, nusišypsojo sėkmė: radau voveraičių. Na sėkmė šypsojosi tik pradžioje, kol nesupratau, kad reiks įtemptai kovoti už kiekvieną voveraitės galvą. Pamačiau, jog miške žmonių daugiau nei grybų ir visiems tikrai neužteks :D kas su mašinom keliukais važinėja, kas su dviračiu skersai mišką laksto, kas pėstute pėdina. Peiliai vienas už kito aštresni ir tik pabandyk įžengt į svetimą teritoriją, tuoj sulauksi įspėjančių žvilgsnių, kurie sako: "tik prieik arčiau...".

Žinoma, suprantu aš tuos eilinius grybautojus, kurie krizės - sezono metu bando užsidirbti keletą litų prie bedarbio pašalpos, juk ne paslaptis, kad Druskininai kaip visada pirmauja ir neužleidžia vietos tarp didžiausią nedarbo lygį Lietuvoje turinčių miestų. Bet patys esame, kalti - kam eiti dirbti jei galima gauti išmoką iš Darbo biržos arba kam dirbti visus metus legaliai su soc.garantijom, jei galima nelegaliai.

Grįškime prie grybavimo. Tą savaitę, kai grybavau, supirktuvėje voveraičių kilogramas kainavo ~5 lt 50 ct. Paskaičiavau, jog pagrybavus visą dieną galima ne tik benzinui užsidirbti, be to pinigai kišenės nedrąsko.
Begrybaujant teko atrasti keletą įdomių vietelių.






Čia ir vėl išlenda lietuvių mentalitetas bei gamtos mylėjimas.
Turbūt mąstot kaip man sekėsi, štai geriausias laimikis tądien.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą