2010 m. gruodžio 13 d.

Buto remontas

Kadangi kartais tenka pasikrapštyti prie tokių darbų ir prisidurti šiek tiek pinigėlių, tad parodysiu ir pareklamuosiu savo darbo vaisius :D
Viskas prasidėjo vasarą. Apliejo kaimynės butą pirmame aukšte. Kadangi lubos buvo plastiko dailylentės, sienos taip pat, todėl vanduo bėgo visur. Iš pradžių mąstėm, kad gal išdžius, bet vis dėlto nulupau plastikines lubas. Čia ir buvo klaida - nenuėmėm viso plastiko iškart, todėl medinis karkasas pradėjo pelyti. Viską lupti pradėjau tik po poros savaičių, kai atsirado šiek tiek laiko. Nulupus sienas nesijautė pelėsis, išskyrus vieną vietą po žaliu gipsu, ant kurio suklijuotos plytelės, bet gerai, kad išdžiuvo.

Taip pat nukentėjo ir koridorius, kuris buvo iškaltas medžio plaušo dailylentėmis. Ties virtuvės siena pradėjo pelyti.

Viskas buvo išardyta, net ir parketas, kurį buvau išklojęs žiemą (supelijo apačia), po paklotu telkšojo vanduo. Liko visiškai grynos sienos ir lubos, kurias palikom džiūti dar savaitei.

Visų darbų nevardinsiu, bet paminėsiu pagrindinius:

1. Nulupta sena apdaila.
2. Išlygintos lubos, dviejose perdangų siūlėse galėjau įkišti rankos pirštus iki nykščio.
3. Išvedžiota elektra po gipsu ir naujas laidas sieniniam šviestuvui.
4. Pagal patyrusio meistro patarimą, klijavau gipsą ant sienų. Man tai nepatiko.
5. Nudažytos lubos ir sienos.
6. Išklotos naujos parketlentės, prikalti apvadai.
7. Koridoriuje perkaltos medžio plaušo dailylentės ant seno karkaso.

Vaizdas dabar toks, nuotraukos šiek tiek nekokybiškos, kitą savaitę įkelsiu geresnes.
Virš stalo matosi kištukas virduliui ir jungiklis sieniniam šviestuvui, o visa kita manau patys suprasit :D
































Taip pat sumontavau ir pakabinau, pastačiau virtuvės baldus.






















Na ir pagrindinis dalykas mane neraminantis - buto pirmas aukštas. Šalia esanti automobilių aikštelė, nes automobiliu važiuojant sukeliama vibracija, gali suskilti sienos. Kita problema, parduodamas butas viršuje, jei jis bus parduotas, didelė tikimybė remontas, galbūt sienų griovimas ir pan., darys savo darbą apačioje esančiam butui :D

Ir pabaigai. Gal norit šį butą pirkti? Jis taip pat parduodamas :D

3 komentarai:

  1. O ką reiktų daryti kai dailylentės pelyti pradeda? Ar tai nepavojinga sveikatai?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Atsiprašau, kad tik dabar atrašau :) kaip iš komentaro pavadinimo "plastikinės dailylentės" suprantu tai pelyja plastikas, jei plastikas pelyja ant viršaus , matyt, kondensuojasi drėgmė ant lentelių, būtų neblogai vėdinti patalpas dažniau, o jei po plastiku reiškia nesivėdina ir neišeina drėgmė iš karkaso, reiktų padaryti ventiliaciją, kad karkasas taip pat vėdintųsi :) tiksliau žinant problemą būtų galima aiškiau pakomentuot :)

      Panaikinti
  2. Jei pastebite, kad jūsų plastikinės dailylentės pradeda pelyti, tai gali būti susiję su per dideliu drėgnumu ar netinkama ventiliacija. Pelėsis plastike yra retas reiškinys, tačiau jis gali atsirasti, jei ant lentelių paviršiaus kondensuojasi drėgmė. Šis kondensatas yra puiki terpė pelėsiui augti. Svarbu žinoti, kad kai kurie pelėsių tipai gali būti žalingi sveikatai, ypač jei esate alergiški ar turite kvėpavimo takų ligų.

    Norėdami spręsti šią problemą, galite imtis šių veiksmų:

    Ventiliacija: Dažniau vėdinkite patalpas. Geras oro apykaita padeda sumažinti drėgmės kaupimąsi.

    Karkaso ventiliacija: Jei pelėsis atsirado po plastikinėmis lentelėmis, tai gali reikšti, kad drėgmė kaupiasi karkase. Tokiu atveju reikėtų įrengti tinkamą ventiliaciją, kad karkasas taip pat galėtų efektyviai vėdintis.

    Pelėsio valymas: Jei pelėsis nėra labai išplitęs, galite pabandyti jį nuvalyti naudodami specialius pelėsio šalinimo produktus. Vis dėlto, atsargiai elkitės su cheminėmis medžiagomis ir laikykitės gamintojo nurodymų.

    Drėgnumo kontrolė: Stenkitės palaikyti pastovų drėgnumo lygį patalpose. Kartais gali prireikti naudoti drėgmės surinkėjus ar oro sausintuvus.

    Eksperto patarimai: Jei problema išlieka arba yra sudėtinga, kreipkitės į statybų ar drėgnumo kontrolės specialistą, kuris galėtų įvertinti situaciją ir pateikti profesionalius sprendimo būdus.

    Visada svarbu laiku spręsti pelėsio problemas, nes jos gali ne tik pakenkti jūsų būsto būklei, bet ir turėti neigiamą poveikį sveikatai.
    https://apdailosdarbaivilnius.lt/

    AtsakytiPanaikinti