2014 m. gruodžio 13 d.

Skil 6002


Na štai, ilgai galvojau galvojau ir sugalvojau aprašyti savo turimus "žaislus" - įrankius. Kadangi lietuviškuose puslapiuose ganėtinai mažai konkrečių atsiliepimų, apžvalgų ir kitos info tad manau begūglinant puikiai kažkam pasitarnaus.

 Pradėsiu nuo galbūt seniausio msavo turimo įrankio, ne tik turimo, bet ir intensyviai naudojamo Skil 6002 grąžto su kalimo funkcija. Ir šiandien pamenu, kad suplojau už jį 119 lietuviškų pinigų prieš gerus penkis metus.

Šis Skil grąžtas nėra pats galingiausias tik 500 W, bet su juo man yra tekę gręžt ankeriams 10 mm skyles, žinoma, į baltą plytą, paprasto gelžbetonio jis jau nepaveža. Su juo esu atlikęs praktiškai viską, ką galima ištraukt iš tokio aparato: sienų karkaso susukimas (tiek plytinės sienos tiek medinės), taip pat dažnai jį naudoju plakant įvairioms košėms pvz., plytelių klijams ar Rotbandui.

Po paskutinių metų patirties pirkdamas 500 W grąžtą neprašoviau, nes gan dažnai teko naudoti pajungus prie benzininio generatoriaus ten, kur nėra elektros. Nuotraukose su juo gręžiau 12 mm storio skyles per dvi suspaustas gegnes.

Praktiškai jokių problemų nesu turėjęs su juo, kai pirkau garantija galiojo 2 metus. Garantiniam laikotarpius einant i pabaigą grąžtas sustojo, nunešiau taisyt. Po poros savaičių gražino, pakeitė tik jungiklį, kuris tarnauja iki dabar, be to Skil'o įrankių garantiniai atliekami gan greitai, tad jokių problemų nebuvo, išskyrus frezą, apie kurią bus atskiras įrašas.

Galiu drąsiai pasakyt, nors įrankis skirtas mėgėjams,bet man jis tarnauja iki šiol nors spaudžiu iš jo vašką :D

P.S. Rimtiems kalimo darbams turiu perforatorių apie kurį bus įrašas.

P.P.S. Kažką praleidau? Klausimai komentaruose ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą