2011 m. vasario 21 d.

Knygų mugė 2011

Ir aš ten buvau, metų knygą čiupinėjau, į A.Čekuolį išsižiojęs vėpsojau. Nusprendžiau paįvairinti nykias dienas kurorte ir šiek tiek "pasikultūrinti" sostinėje. Savaitgalio išvakarėse ilgai dvejojau ir mąsčiau ar važiuoti ar ne, nes Druskininkuose kaip visada, jei jau sninga tai iki palangės. Atsikėlęs ryte išvydau apie 30 cm sniego storį ant mašinų, susirangiau atgal guolin, bet važiavimą planavau iškart po studijų mugės tad išsiritau iš lovos ir pasiryžau atsargiai važiuoti.

Nepasakosiu kaip važiavimas. Iškart prie reikalo. Daug laiko neturėjau, nes važiavau šeštadienį. Pradžioje perėjau visus stendus kas kur yra. Tiesą sakant, man knietėjo rasti skaitykle.lt stendą. Žmonių daug, visi stumdosi, grūdasi prie visokių romanų romaniūkščių, Leidėjai rankytėm trina, kad pavyks atsikratyt senų leidimų :D Kadangi aš nelabai linkęs popieriaus kaupimui, nusižiūrėjau keletą knygų, kurias manau pasiskolinsiu iš ko nors arba pasiimsiu iš bibliotekos - man to užtenka. Na dar sudalyvavau naujos A.Čekuolio knygos pristatyme. Beje, prieš knygos pristatymą ir po nusidriekė nemaža eilė norinčių nusipirkti jo knygų. Tarp visų stendų atradau ir A.Užkalnį, kurį įsivaizdavau šiek tiek mažesnį ūgiu ir sudėjimu, bet yra kaip yra, autoriaus kūrybos tai nekeičia.

Netikėtai atradau ir skaitykle.lt. Kuklus stendas, tikėjausi kažko įdomesnio, juk vieni el.knygų ir skaityklių platintojai Lietuvoje (legalūs). Gaila, kad praleidau prieš tai buvusias konferencijas apie el.knygų leidybą. Stende buvo berods trys skaityklės pabandymui ir Samsung planšetiniu, kuriame demonstravo, kaip galima skaityti knygas bet kokiame įrenginyje. Skaičiau skaitykle.lt tinklaraštyje apie demonstravimą, bet galvojau, kad rodys kaip mobiliuoju telefonu pvz., su JAVA ar Symbian skaityti knygas, bet... Džiaugiuosi, kad išbandžiau jų parduodamas skaitykles.

Įspūdžiai ir knygos dar "nesusigulėjo", bet jau žinau, ką teks perskaityt greitu laiku. Sako A.Užkalnio nebloga knyga - paskaitysim ir matysim ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą