2011 m. vasario 22 d.

Druskininkų viešoji biblioteka.

Įrašai apie Druskininkus 2010-09-05

Praėjusią savaitė mūsų miesto moksleiviai, kolegijos studentai su džiugom ir žinių noru perkreiptom minom skubėjo švęsti rugsėjo 1-osios. Kai kas atsimena savo šventimą, o kai kas nepamena ar iš viso bent mokykloj buvo.
Prasidėjus naujiems mokslo metams, kaip bebūtų keista reiktų ir bibliotekos, bet problema, kad jos dar neturim, trūksta lėšų baigti tvarkyti. Matyt mūsų savivaldybei prioritetinis klausimas kelių tiesimas ir broko taisymas, kelius nutiesius, bet apie juos gal dar kada parašysim. Dabar svarbiausias klausimas, kur gauti reikiamą knygą.

Kas dar nesupranta, o tokių visada yra, aiškinu. Prieš porą metų senoji viešoji miesto biblioteka buvo sulyginta iki pamatų, paruoštas naujas projektas - pusiau atverstos knygos pastatas. Statybos darbai vyko intensyviai, kol neužklupo krizė. Sustojo ir statybos, po kelių mėnesių vėl atsinaujino ir iki dabar vis dar statoma, tiksliau beliko įrengti, nes pastatas jau stovi, bet trūksta 2 mln. Lt. Keista, bet kelius galim ir už 50 mln. sutvarkyti, o bibliotekos miesto žmonėms -moksleiviams, studentams ir gyventojams ne.

Labiausiai gaila moksleivių. Kai kurie turi važiuoti iš aplinkinių kaimų, miestelių ir šiaip gyvenviečių į mokyklą senamiestyje. Po pamokų skubėti į stotį, kad grįžtų namo, o jeigu reikia kokį Don Kichotą "pasiimti", tenka pėdinti  į miestą, o tai užima daug laiko.

Dabar viskas atrodo taip.











Gal savivaldybė delsia kadencijos pabaigai? Kad galėtų su dideliu triukšmu, fanfarom ir šiaip su užsakytais straipsniais, džiugiai pranešti, kokie jie nepakartojami nes atidaro naujovišką, pagal ES standartus, biblioteką. Net dabar matau straipsnių antraštes "Meras iškilmingai atidarė dovaną miesto žmonėms", o apačioje puikuojasi fotografija,  meras su savo pavaduotoja paėmę juostą tik šmaukšt su žirklėmis ir biblioteka atidaryta :D

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą