2011 m. vasario 9 d.

Litexpo studijų mugė.

Savaitgalį vyko studijų mugė Litexpo parodų rūmuose. Ir man teko garbė sudalyvaut. Tikrai neatstovavau VPU ar VTDK - domėjausi tolesniais mokslais ir galimybėmis Lietuvoje.
Mugė kaip mugė, savo mokymo įstaigas atstovavo apie 68 universitetai ir kolegijos. Kiekvienas pristatinėjo savo studijų programas, o kam buvo įdomi platesnė informaciją, galėjo ją gauti, reikėjo tik įkyriai klausinėti.

Palyginau VTDK (kolegija, kurią baigiau) ir VDK (VTDK konkurentai) stendus ir pristatymus. VTDK man nepatiko. Kuklus stendukas, kuriame vaikštinėjo pora dėstytojų ir pora studentų, nebent aš buvau per pietų pertrauką. VDK - gyvas originalus pristatymas, demonstruojantis darbus, kurie atliekami studijuojant. Pats stendas buvo gyvesnis: daugiau studentų, originaliai vietoje demonstruojančių nuo ko pradedamas kurti objekto dizainas - gan kolektyviškai pristatyta kolegija.

P.S. Tik prastas oras ir patižęs sniegas gadino nuotaiką ir batus :D

6 komentarai:

  1. Sveiki, netyčiom aptikau Jūsų tinklaraštį. Pats studijuoju. Labai įdomu būtų paskaityti mintis apie studijas, dėstytojui etc. Taip suprantu lietuvių filologiją mokotes.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ne, ne lietuvių filologija, kodėl taip pagalvojot? :D interjero dizainas, kurį baigiau labai toli nuo šios srities, daug artimesnėje esu - dailės pedagogika ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš perskaičiau "Kūrinio analizė" viename iš įrašų, tai pamaniau, kad prie lituanistikos esate, o tokiu atveju ir II rumuose mokotes, tad sudomino žmogaus nuomonė, kuris mokėsi ir kitur.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Na taip, kūrinio analizė, bent dailės pedagogams, konkrečiai apie meno kūrinius, gal tai ir klaidina, nes išanalizuoti galima ir literatūros kūrinį :D na įdomiai išdėsčiau :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. O kokių galimybių toliau studijuoti ir gilinti žinias dizaino ar dailės srityje aptikai mugėje?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Išsiaiškinau su vienu garbingu dėde (turbūt dėstytojas), kad baigęs VPU išlyginamąsias galėsiu stoti į magistrą ne tik VPU ;) o dėl dizaino ar dailės galiu pasakyt nebent VDA stot susijusį dalyką, o dar paprasčiau užsienyje su menais, bent aš taip manau :) tiesą sakant, sudėtingai gaunasi :D galima tęst ir tęst :D

    AtsakytiPanaikinti