2011 m. kovo 14 d.

Druskininkų žiniasklaida.

Įrašas apie Druskininkus 2010-09-02

Šįkart brūkštelsiu apie kurorto žiniasklaidos priemones: spauda, internetas, televizija. Prieš pradedant pridursiu, kad mano nuomonė gali nesutapti su jūsų nuomone, todėl galite paburnoti komontaruose.
Gaila, bet šiame miestelyje yra tik du savaitiniai leidiniai "Druskininkų naujienos" redaktorius Romas Kvietkevičius ir "Druskonis" redaktorius Eugenijus Rutkauskas. Abu leidiniai kaip diena ir naktis. Pirmasis tarsi iš pogrindžio išlindęs partizanas, kandžiai rašantis Druskininkiečiams rūpimais klausimais, o antrasis tarsi reklaminis - rodantis mūsų bėdžiams, kaip gyvena išrinktieji. Apie antrąjį negaišiu laiko, daugiau dėmesio skirsiu "Druskininkų naujienoms".

Šis leidinys kitoks. Jame straipsniai paprastesni ir reklama pigesnė, neskamba pagyros mūsų valdžios atstovams ir šiaip maloniau skaityti apie eilinius žmones, o ne apie piliečius, sėdinčius savivaldybėje, kiek kuris turi meilužių ir nesantuokinių vaikų bei kas, kur, su kuo ir kokioje šalyje atostogavo. Redaktoriaus savaitinius komentarus patariu paskaityti visada, vis kas nors įdomesnio pilkoje Druskininkų kasdienybėje.

Bet... Laikas teka savo vaga, galbūt redaktorius išsikvėpė, kad savaitraštis darosi vis nuobedesnis, tos istorinės temos spausdinamos jame, tarsi tuščių lapų užpildymas. Pagirtinas faktas, jog laikraštį galima parsisiųsti .pdf formatu ir paskaityti ne popierinį, o elektroninį variantą - nemokamai (buvo galima parsisiųsti). Už tai duodu medalį redakcijai :D

Internetiniai tinklapiai apie Druskininkus ir įvykius. Rezultatas: 3 puslapiai. Du aukščiau minėti ir trečiasis, grynų gryniausias internetinis projektas "druskininkietis.lt". Na ką aš galiu apie jį pasakyti, deda jie informaciją pagrindiniame puslapyje, bet apie likusią svetainės reklaminio ploto dalį geriau patylėsiu, jau geriau rašytų jie tinklaraštį, kaip aš, bus aiškiau :D idėja nebloga, panaudoti vieną turinio valdymo šabloną ir sukurti puslapį skirtingiems miestams: kedainietis.lt, kaunietis.lt ir t.t..(pastaruoju metu straipsniai neblogi, bet su klaidomis - kaip ir čia).

Televizija. Vienintelis ir nepakartojamas kanalas - DTV. Gal kada nors bus :D dabar tik provincijos kanalas - savivaldybės kanalas su visais "pribumbasais" :D Jeigu rimtai. Neblogai, kad iš viso tokią TV turim, kartais pasako kažką naudingo, tik tie jų projektėliai juokingi. Leiskit ir jaunimui pasireikšt, pirmieji bandymai buvo, pradėkit vėl, nueikit į mokyklas pamatysit kiek gabaus jaunimo yra, nesėdėkit ir nesaugokit savo darbo vietų iki 83-ejų metų, nepakeičiamų nėra ;) užtenka, kad mokyklose mokytojų amžiaus vidurkis 68 metai ir 7 mėnesiai :D

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą