2011 m. vasario 18 d.

Mes labai mylime savo vaikus, nes...

Įrašai apie Druskininkus.

...nes kiekvienas vaikas turintis riedučius ar riedlentę tikrai išmoks jais važiuoti. Tarkim, užvažiuoti į įkalnę, pasinaudojus rankinio stabdžio pagalba.











Čia dar ne pabaiga, galima išmokti ir daugiau triukų. Vienas iš jų pastatyti savo riedlente kampu, važiuojant nugara atgal. Žodžiu, išmoksit pasistatyti savo riedlentę  prie "mini ixo".










Jeigu aukščiau išvardinti triukai jūsų norų netenkina, brangus jaunime, pabandykit šitą: greit įsibėgėti iki 40 km/h greičiu ir palengva sustoti. Manau retam tai pavyks. Pavyzdys žemiau.










Manau, kad labai susidomėjot šia trasa, pasižvalgykit po ją atidžiau.



















Kam trūksta ektremalių pojūčių, o gal norit atsikratyt senųjų savo dantų, griebkit savo riedlentę arba riedučius ir atvykit čia, nes būtent čia danga pati geriausia. Nerasit nei vieno akmenuko nei stiklo šukės.








Jeigu įdomu kur tokia vieta yra tai ji Druskininkuose Žaliosios g. pabaigoje, netoli Meilės salos. Prieš keletą metų tramplynai buvo puikioje miesto vietoje, šalia buvusios "Senamiesčio" vidurinės mokyklas. Kiek pamenu ten buvo tarsi kažkoks jaunimo traukos centras, to jaunimo, kuriam reikia išlieti savo energiją, patirti ekstremalių pojūčių, pabūti su draugais ir galiausiai sportuoti. Visi puikia tilpdavo puikioje aikštėje su puikia, tam skirta, danga. Nusibosta riedučiai, čia pat vietoje gali griebti kamuolį ir pažaisti krepšinį.

Prieš pora metų prasidėjo įvairūs projektai futbolo aikštynams įrengti. Todėl tramplynams prireikė naujos vietos, juos iškėlė į visai tam reikalui neparuoštą erdvę. Danga - močiutės tarka, aplinka - gūdus miškas, šviestuvo nerasi niekur. Ir čia vadinama "mes rūpinamės vaikais". Beeinant fotografuoti, sutikau pora vaikų su riedlentėm, kurie važinėjo šalia eančioje mašinų stovėjimo aikštelėje, kurioje asfaltas užlietas visai nesenai. Paklausus apie tramplynų kokybę, atsakymas buvo "lieva danga". Bet čia dar ne viskas.

Kartu prie aikštės pritapo ir besimokantys vairuoti žmonės. Tiksliau firmelės, kurios užsiima naujų vairuotojų mokinimu. Tarp tramplynų ant asfalto baltai nužymėtos linijos, kur reikia važiuoti, nekartą mačiau kaip jaunimėlis "malėsi" su dviračiais, o šalia ratus suko būsimi vairuotojai. Tikrai labai saugu. suprantu ir įmones, kurios mokina, tiksliau viena Dailydės įmonė ir kelios mokyklų. Dar kai aš mokinausi vairuoti pakeičiau dvi aikšteles. Įmonėms nėra vietos aikštelei. Keičiasi ir keičiasi aikštelės, nieko nepadarysi.

Ir taip jau yra, kad dvi problemos: 1. Tramplynų. 2. Besimokinančių vairuoti. Ir abi jos siejasi su mūsų atžalomis - Lietuvos ateitimi.

Kad geriau prisimintumėt, pažiūrėkit šitą ;)

2 komentarai: